Kartuis is meer
dan een bier alleen.

Door de drukke professionele bezigheden van Wilfried en Greet in hun horecazaak, stelden zij enkele jaren later aan broer Guido voor om de promotie en verkoop voor zijn rekening te nemen. Hij engageerde zich tevens in het uitwerken en in productie brengen van bijkomende Kartuis producten.

Product Kartuis blond

Kartuis Blond

Krachtig amberkleurig bier gebrouwen volgens traditionele methode met hoge gisting en uitsluitend met lichte mout verwerkt. Dit bier heeft een lichte bittere smaak met een intens verfijnd aroma.

Drinkadvies: om van het aroma optimaal te genieten, wordt het blond Kartuis bier gedronken op een temperatuur van 6° tot 8°. Schenk het bier voorzichtig in en vorm een mooie bierkraag in het daarvoor speciaal ontworpen glas.

Product Kartuis bruin

Kartuis Bruin

Uitgesproken krachtig bruin bier, met een zoet aroma door de toevoeging van honing. Het bruine Kartuis bier heeft een hoge gisting op de fles volgens de tradionele methode.

Drinkadvies: ook hier is een schenktemperatuur van 6° tot 10° wenselijk. Het is een karaktervol bier en smaakt naar méér bij drinken in het daarvoor speciaal ontworpen glas. Schenk het rustig in en vorm een mooie bierkraag.

Product Kartuis geschenkkoffer

Kartuis Geschenkkoffer

De geschenkkoffer met 4 of 6 flesjes Kartuis bier zijn in ons restaurant de Egelantier te koop. Een leuk geschenk voor vele gelegenheden.

Kartuis Bierkaas

Kartuiskaas

Kartuiskaas is gemaakt in combinatie van niet gepasteuriseerde rauwe melk en het Kartuisbier. Er wordt 22 L. per 110 kg. wrongel toegevoegd. Dit geeft de unieke biersmaak. De dagverse koemelk wordt onmiddellijk verwerkt terwijl deze nog warm is.

Zodra de kaastombe wordt gevuld ligt de kaas enkele uren later al onder de pers te rijpen. De Vierhoekhoeve in Oosterzele is gespecialiseerd in deze bereidingswijze en maakt onze bierkaas tot echte smaakbommen.

Product Kartuis Paté

Kartuispaté

De firma ’t Potje Paté is sinds 1980 de voorloper van ambachtelijke lekkernijen.
Hier wordt de Kartuispaté bereidt met 6% bruin Kartuisbier.

Lekker op een toastje bij aperitief, bij het drinken van een koele Kartuis maar ook als beleg op je boterham. Deze paté is ook zeer lekker in combinatie met de Kartuisgelei of Kartuisconfituur.

Product Kartuis Confituur

Kartuisconfituur en Kartuisgelei

Beide producten worden vervaardigd bij Confituren Wildiers.

De gelei wordt bereid op basis van het bruine Kartuis bier. De samenstelling bevat 75% bier, zonder toevoeging van enig fruit. Hierdoor krijgen we een unieke gelei en blijft de smaak en aroma van het bier sterk behouden. De gelei kan gebruikt worden in de keuken bij de bereiding van vleesgerechten of sauzen.

De Kartuisconfituur daarentegen is gemaakt met rabarber en het Kartuisbier. De zoetzure smaak is zeer lekker. De confituur smaakt lekker op een boterham, pannenkoek of bij paté, kaas, charcuterie.

Product Kartuis biertruffel

Kartuiskoekjes, Biertruffels en Chocopasta

De ambachtelijke bakkerij Zuger heeft 4 producten met ons Kartuisbier in productie: 2 soorten koekjes, de kartuistruffel en de chocopasta.

Het aperitiefkoekje is bereid met het Kartuisbier, de Kartuiskaas en toevoeging
van zeezout, afgewerkt met een pistachenootje.

Het kartuiskoekje voor bij de koffie is een smaakvol knapperig zandkoekje op basis van de Kartuis-rabarberconfituur.

De Kartuistruffel is gemaakt uit fondant chocolade, bruin Kartuisbier en de Kartuisgelei. Melkchocoladevlokken maakt de biertruffel helemaal af.

De choco-bierpasta is een smeuïg en zoet mengsel van ambachtelijke chocolade, blond Kartuisbier en de Kartuisconfituur. De chocopasta is alcoholvrij waardoor deze ook door kinderen gesmaakt wordt.

Kartuis pralines

Kartuispraline

Chocolaterie De Parel creëerde een praline met een omhulsel van fondant chocolade. Het vulsel van de praline bestaat uit een ganache van bruine crème en biergelei van bruin Kartuis bier.